Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow My sme OZVENA!
©tvrtok, 28 marec 2024
 
 
My sme OZVENA! Tlaè E-mail
Prejs» na
My sme OZVENA!
Strana 2
Strana 3

Ocenenia zborov zdru¾enia:

Dvakrát diplom za najlep¹iu interpretáciu povinnej piesne na sú»a¾nom festivale v Cantonigros, ©panielsko, 2. miesto na celoslovenskej sú»a¾i mláde¾níckych speváckych zborov v Martine, zlaté pásmo s pochvalou poroty na sú»a¾i mláde¾níckych zborov v Turèianskych Tepliciach, Bronzová plaketa na sú»a¾i v Celii v Slovinsku, Cena za sústavné ¹írenie slovenskej zborovej tvorby, Diplomy mesta Vranov za rozvoj kultúry a úspe¹nú reprezentáciu mesta Vranov, Zlatý pohár a diplom na festivale v Leccu v Taliansku, 4 strieborné a dve bronzové ocenenia na sú»a¾i Tonen 2000 v Monsteri v Holandsku.

Zdru¾enie OZVENA vydalo niekoµko MG nosièov a CD nosièov ako aj zborníky skladieb Miroslavy Urbanekovej, Viktórie Gabronovej a Adriany Tomá¹ovej. Zbory OZVENY viackrát natáèali program v Slovenskej televízii, v televízii Markíza a v rozhlase.
Zdru¾enie spolupracovalo a spolupracuje s hudobnými skladateµmi a muzikológmi Zdenkom Mikulom, Ivanom Hru¹ovským, a i., ktorí napísali pre OZVENU niekoµko zborových skladieb. Zbory èasto uvádzajú autorské skladby svojich dirigentiek a korepetítoriek, ktoré pre ne pí¹u hudbu a texty (A.Tomá¹ová, M.Urbaneková, V.Gabronová, V.Krauspeová).

Zbory OZVENY èasto vystupujú v meste a okrese Vranov a ka¾dý rok uvádzajú svoje tradièné koncerty: fa¹iangové, veµkonoèné, promenádne, autorské, výroèné a vianoèné koncerty v spolupráci so Súkromnou ZU© odbor hudobný, s mestom a MsDK Vranov.
Zdru¾enie a súkromná ZU© spolupracuje so zborovými ¹kolami a zbormi nielen doma (napríklad so SZU© p.Rovòáka v Bratislave), ale i v zahranièí v Seebodene (Rakúsko), Haarleme (Holandsko), Söhlde (Nemecko), Oulu (Fínsko) a mnohými èeskými ¹kolami a zbormi.



 
< Predo¹lá
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!