Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow Členské zbory arrow Dievčenský spevácky zbor OZVENA
Piatok, 29 marec 2024
 
 
Dievčenský spevácky zbor OZVENA Tlač E-mail

Zbor začal pracovať v roku 1987 pri Mestskom kultúrnom stredisku. Bol založený pani Vilmou Krauspeovou ako detský zbor. Od roku 1994 je jedným zo zborov Združenia speváckych zborov Ozvena a jeho členky sú zároveň žiačkami Súkromnej ZUŠ vo Vranove nad Topľou vo veku od 11 rokov vyššie po absolvovaní prípravného a detského zboru.

Dievčenský zbor v rokoch 1997 - 2008 viedla PaedDr. Miroslava Urbaneková, ktorá pre zbor aj komponovala. V máji 2002 vydala Súkromná ZUŠ jej zborník 19-tich kompozícii pod názvom "Má pesnička smutné očká?".

Na verejnosti zbor účinkuje na rôznychkultúrnych podujatiach v okrese Vranov nad Topľou i v rámci koncertov Súkromnej ZUŠ Vranov. Je každoročným účastníkom Vranovských zborových slávností. Zbor účinkoval aj na festivaloch v Taliansku, Poľsku, Litve, Lotyšsku, Estónsku, Fínsku, Rakúsku, Švajčiarsku a niekoľkokrát i v Čechách.

Zbor nahral spolu s ďalšími zbormi združenia CD i samostatné CD. Zbor natáčal pre Slovenskú televíziu a vystúpil v programe televízie Markíza.

V roku 2005 získal Dievčenský spevácky zbor OZVENA Zlaté pásmo na krajskej súťaži vo Vranove n.T. ako aj na celoslovenskej súťaži detských zborov v Prievidzi.

Zbor dirigujú Mgr. Radovan Zajic a Vilma Krauspeová.

 

 

 
< Predošlá   Ďalšia >
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!