Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow Archív článkov arrow Ozvena arrow Ozvena v slnečnom Taliansku
Štvrtok, 28 marec 2024
 
 
Ozvena v slnečnom Taliansku Tlač E-mail
V dňoch 7.až 14.júna 2009 sa Chlapčenský a miešaný spevácky zbor zborového združenia OZVENA Vranov nad Topľou pod vedením p. Krauspeovej a druhého dirigenta Ozveny p. Zajíca zúčastnili VIII. medzinárodného zborového festivalu venovaného pamiatke domáceho hudobného skladateľa Giuseppe Zelioliho v Leccu v severnom Taliansku.

Cestou do Lecca si naši mladí ľudia prezreli historické centrum a pamätihodnosti Benátok, kde strávili niekoľko pekných chvíľ na námestí sv. Marka a na iných zaujímavých miestach Benátok. Popoludní naše zbory už boli v meste Lecco ležiacom v prekrásnom údolí pri jazere Como v predhorí Álp. Nie veľmi vhodné ubytovanie sme mali v dedine Ballabio.

Festivalový program bol veľmi zaujímavý, nielen festivalové koncerty, ale aj 3 sprievody mestom, jeden dokonca s konským povozom, zájazd a koncert v Miláne, kde sme si prezreli budovu opery La Scala, námestie, hrad a Katedrálu Narodenia panny Márie, kúpanie sa v jazere Como, prijatie primátorkou mesta a iné zaujímavosti.

Vrcholom festivalu bola v nedeľu 12. 7. slávnostná svätá omša v Bazilike St. Nicólo, kde spievalo 600 účastníkov festivalu zo Švédska, Česka, Bulharska, Litvy, Estónska, Maďarska, Poľska, Slovenska a Talianska spoločné sakrálne skladby v prítomnosti biskupa, starostky mesta a predstaviteľov provincie Lecco. Bol to krásny zážitok, na ktorý sa tak ľahko nezabúda.

Na ceste domov sme sa zastavili pri Jadranskom mori a v prímorskom stredisku Bibione sme si v dobrej nálade užili more a slnko.

Čo povedať o našom pobyte na festivale v Talianskom Leccu. Bol to krásny festival s množstvom skvelých zborov a zážitkov, ktoré zatienili len niektoré organizačné nedostatky zo strany organizátorov zborovej spoločnosti Harmonia Gentium Lecco.Nadviazali sme kontakty so zbormi z niektorých európskych krajín, užili sme si slniečka a vody, načerpali sme nové skúsenosti v oblasti zborového spevu a reprezentovali sme najlepšie ako sme mohli, naše mesto a Slovensko.

V súčasnosti sa Súkromná ZUŠ a zbory Ozveny pripravujú promenádny koncert dňa 23.augusta o 17.00 hod. pred Domom kultúry, na ktorý srdečne pozývame vranovských spoluobčanov.
 
< Predošlá   Ďalšia >
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!