Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow Archív článkov arrow Ozvena arrow Spievali sme v Sardínií
Sobota, 20 apríl 2024
 
 
Spievali sme v Sardínií Tlač E-mail

V utorok 29.júla 2014 odchádzal Mládežnícky spevácky zbor OZVENA a Gréckokatolícky spev. zbor CHRYSOSTOMOS z Vranova n.T. na Sardíniu na pozvanie tamojšieho Mužského speváckeho zboru CORO DI FLORINAS.

Na ceste na Sardíniu sme sa zastavili v Budapešti, kde sme si prezreli Budapeštiansky hrad a pevnosť Citadela. Pre členov zborov bola zaujímavá i plavba trajektom po Stredozemnom mori na Sardíniu.

Po príchode do Sassari, kde sme boli ubytovaní v hoteli Carlo Felice, sme s vedením zboru Coro di Florinas navštívili starobylú pevnosť a usadlosť Nuranghi di Torralba a románsky kostol Saccargia. V rámci pobytu sme absolvovali výlety do miest Alghero, Ozieri a Sassasri, kde sme si prehliadli historické centrá a okúpali sme sa viackrát v mori.

Prvé vystúpenie mali naše zbory v rámci zborového festivalu v meste Ozieri v kostole Sv.Lucie, kde sme sa úspešne predstavili najmä so sakrálnymi a liturgickými kompozíciami. Po koncerte sme sa stretli na spoločnej večeri s tamojším Mužským zborom Coro di Ozieri.

V sobotu 2.8. sme spievali na omši v rímskokatolíckom kostole vo Florinas a v neskorým večerných hodinách na festivalovom koncerte na amfiteátri vo Florinas. Vedenie zboru bolo prijaté starostkou Florinas a členkou talianskeho parlamentu.

Na ceste naspäť sme navštívili starobylý Rím, kde sme obdivovali Vatikán, štyri najkrajšie fontány Ríma, Panteón, Anjelsky hrad, Španielske námestie a iné pamätihodnosti večného mesta.

Azda najsilnejším zážitkom celého zájazdu bolo nielen milé prijatie tamojším zborom, ale i neuveriteľná pohostinnosť a obetavosť nášho družobného zboru Coro di Florinas. Výborný mužský zbor sa nám postaral o bohatý program pobytu, niekoľkokrát denne zaspieval piesne zo svojho širokého repertoáru spievané zaujímavým spôsobom v kruhu a na oplátku im naše zbory spievali obľúbené sklady zo svojho repertoáru. Muži z florinského zboru nám varili, obsluhovali nás a absolvovali s nami zaujímavý pobytový program (prehliadku Florinas, účasť na pretekoch koní atď.).

Zo zájazdu na Sardíniu si členovia zborov OZVENA pod umeleckým vedením Vilmy Krauspeovej a Radovana Zajíca a CHRYSOSTOMOS s dirigentkou Annou Maťašovou odniesli nezabudnuteľné zážitky, predstavili sa úspešne na všetkých koncertoch na Sardínii, o čom svedčia nespočetné gratulácie a ďakovania tamojšieho publika.

Ešte dlho budeme spomínať na pekné chvíle prežité na Sardínii, nádhernú prírodu, srdečných a milých ľudí a budeme sa tešiť na príchod Mužského zboru Coro di Florinas na Medzinárodný zborový festival 18.-21.júna 2015 do Vranova nad Topľou.

Vilma Krauspeová

1154.jpg739.jpg065.jpg040.jpg

 
< Predošlá   Ďalšia >
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!