Súkromná ZUŠ  
Home
Sobota, 20 apríl 2024
 
 
Klaviristi Súkromnej ZUŠ súťažili PDF Tlaďż˝ E-mail

Klaviristi Súkromnej ZUŠ súťažili 

V utorok 12. marca 2019  sa už po dvadsiaty krát  stretli žiaci  Súkromnej základnej umeleckej školy vo Vranove nad Topľou  na školskej súťaži  tento krát  v hre na klavíri. Súťaže sa zúčastnilo 18 žiakov v troch kategóriách. Žiaci súťažili v povinných skladbách vybraných odbornou porotou (Vilma Krauspeová,  Ingrid Kovalská a Adriana Ilčišinová) a skladbou, ktorú pre žiakov vybrali ich triedni učitelia.

V prvej kategórii žiakov 2.a 3.ročníka 1.časti  sa na prvom mieste umiestnila Emma Sisáková, druhý  skončili Filip Majzlík a tretie miesto patrilo  Elisabeth Čurilovej.

V druhej kategórii žiakov 3.ročníka 1.časti a 1.ročníka 2.časti najlepšie na klavíri zahral Martin Olexa, na druhom mieste skončila Bianka Mária Obrinová a tretiu cenu si odniesla Anita Illéšová.

 Tretiu kategóriu žiakov 2. a 3.ročníka druhej časti vyhrali Vojtech Filip Kopko, ktorý sa zároveň stal absolútnym víťazom celej súťaže a Anna Maťašová, druhé miesto patrilo Rebeke Kubačkovej a na treťom mieste sa umiestnili Bianka Katarína Kundravá a Natália Tuľaková, ktorá si tiež odniesla cenu za umelecký prednes.

V klavírnej súťaži podali súťažiaci kvalitné a vyrovnané výkony vo všetkých troch  kategóriách a porota, ktorej predsedala Vilma Krauspeová,  mala ťažkú úlohu vybrať tých najlepších. Víťazi sa predstavia na najbližšom internom koncerte Súkromnej ZUŠ dňa 11.apríla 2019, na slávnostnom koncerte ku Dňu matiek v Dome kultúry dňa 12.mája 2019, na ktorý srdečne pozývame verejnosť. Víťaz školskej klavírnej súťaže Vojtech Filip Kopko bude súťažiť a reprezentovať našu školu i mesto na  celoslovenskej klavírnej súťaži v Ružomberku a na autorskej súťaži v Revúcej. 

 V najbližšom čase pripravuje Súkromná ZUŠ zájazd  speváckych zborov na Medzinárodný zborový festival do Egelnu, Nemecko a na Krajskú súťaž Mládež spieva vo Vranove nad Topľou.

Prijímacie pohovory na Súkromnú ZUŠ, hudobný odbor sa uskutočnia v utorok 14. mája 2019 od 15.30 hod. v priestoroch SZUŠ na Dobrianskeho 1651 (v budove poisťovne Allianz). Prihlášky a bližšie informácie dostanete v Súkromnej ZUŠ,  tel.č.4422849, 0905 271 374 alebo na www.ozvena.sk.

 Vilma Krauspeová

 

 

039.jpg035_copy.jpg 056.jpg052.jpg
Zmenené ( Pondelok, 18 marec 2019 )
 
< Pred.   ďż˝alďż˝ia >
 
Top! Top!