Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow Členské zbory arrow Starší chlapčenský
Utorok, 19 marec 2024
 
 
Mládežnícky komorný spevácky zbor OZVENA Tlač E-mail

Zbor vznikol v januári 1996 z iniciatívy starších dievčat OZVENY a niekoľkých chlapcov vranovských stredných škôl. V súčasnosti väčšina členov zboru sú študentmi I. a II.cyklu, predmet zborový spev, pri Súkromnej ZUŠ Vranov n.T.

Za dobu svojej existencie miešaný zbor účinkoval mnohokrát na Slovensku i v zahraničí. Po prvýkrát spieval na koncertoch Vranovských zborových slávností v roku 1996, účinkoval na vianočných, veľkonočných fašiangových a promenádnych koncertoch, v rámci koncertného cyklu Vranovskej hudobnej jesene a na zahraničných koncertných zájazdoch v Kanade, Taliansku, Poľsku, Rakúsku, Čechách, Nemecku a Holandsku, Španielsku, v Lotyšsku, Fínsku, Estónsku, Srbsku, Bulharsku a Litve. Mládežnícky zbor spieval v Bratislave v rámci koncertného cyklu Podium Choralis, na festivale Slovenskej zborovej tvorby a ďalších festivaloch na Slovensku i v zahraničí.
Vo svojom repertoári má zbor súčasnú tvorbu zahraničných i domácich autorov, ale i polyfónne a sakrálne skladby, spirituály a úpravy ľudových piesní.

V španielskom Cantonigros získal zvláštnu cenu poroty a v Monsteri v Holandsku dve strieborné a jednu bronzovú cenu. Na krajskej súťaži speváckych zborov v roku 2006 získal zlaté pásmo s postupom na celoslovenskú súťaž.
Zbor nahral viacero MG a CD nosičov.

Zbor dirigujú Vilma Krauspeová a Juraj Libera.

Jeho dlhoročná zbormajsterka pani Vilma Krauspeová je zriaďovateľkou Súkromnej ZUŠ Vranov, členkou medzinárodných porôt a viceprezidentkou Asociácie speváckych zborov Slovenska.

 

 

 
< Predošlá
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!