Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow My sme OZVENA!
Piatok, 29 marec 2024
 
 
Ozvena v Taliansku v lete 2007 Tlaè E-mail

Koncom júna a zaèiatkom júla 2007 dva koncertné zbory zdru¾enia OZVENA Vranov n.T. sa zúèastnili Medzinárodného zborového festivalu v Clusone v Taliansku. Okrem piatich koncertných vystúpení, dievèenský a mláde¾nícky spevácky zbor Ozvena absolvovali skvelý festivalový program, ktorý organizátori pripravili pre 62 speváckych zborov a folklórnych súborov z celého sveta.

Èlenovia Ozveny obdivovali historické centrum mesta Clusone s múzeami, katedrálou a kláµtormi. Dirigentky p. Krauspeová a M. Urbaneková boli prijaté primátormi mesta Bergamo, Clusone a princom v mestskom zámku. Nezabudnuteµným zá¾itkom boli aj sprievody v¹etkých zúèastnených súborov mestami Clusone a Bergamo.

Festival, ktorý sa uskutoèòuje len raz za 7 rokov bol veµkolepý, mohutný a veµmi zaujímavý. Súbory nadviazali vzájomné kontakty, vymenili si skúsenosti, notové materiály a spoloène spievali na om¹i v nedeµu 1. júla 2007. Nakoniec poèas veµkolepého gala koncertu sa predstavili v¹etky súbory krátkym programom, ktorý sa stal manifestáciou spevu, krojov a národných zvykov krajín celého sveta.

Na¹e spevácke zbory spievali na koncertoch v chrámoch v Songavazze, Colere a v Premole predov¹etkým slovenské zborové diela a zo¾ali u prítomného publika veµký úspech.

Zboristi Ozveny obdivovali prekrásnu alpskú prírodu, malebné mesteèká a obce na úboèí Álp ako aj srdeènos» na¹ich hostiteµov a organizátorov festivalu. Na festivale sa stretli s dru¾obnými zbormi Coro dell Innominato a Sine Nomine, ktoré boli pred pár dòami úèastníkmi zborového festivalu vo Vranove n.T.

Pobyt v Taliansku umocnilo kúpanie sa èlenov Ozveny v mori v stredisku Bibbione, kde si u¾ívali nielen výdatného slnka, ale aj morskej vody s vlnami.

Z festivalu si na¹e zbory odniesli mno¾stvo nezabudnuteµných zá¾itkov, uzavreli nové priateµstvá a úspe¹ne reprezentovali na¹e mesto a Slovensko.

 
< Predo¹lá   Ïal¹ia >
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!