Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow Členské zbory arrow Starší chlapčenský
Utorok, 19 marec 2024
 
 
Spevácky zbor starších chlapcov Tlač E-mail

Spevácky zbor starších chlapcov je najmladším speváckym zborom Združenia speváckych zborov OZVENA. Zbor vznikol v marci 2008 na Súkromnej základnej umeleckej škole vo Vranove nad Topľou. V zbore spievajú chlapci vo veku 14 až 20 rokov, ktorí boli predtým členmi Chlapčenského speváckeho zboru OZVENA a po mutácii spievajú v Staršom chlapčenskom a Mládežníckom speváckom zbore Ozvena. Po prvýkrát sa zbor predstavil na Veľkonočnom koncerte v marci 2008 vo Vranove nad Topľou. V máji 2008 spievali starší chlapci na koncertoch v rámci Medzinárodného zborového festivalu "Fröhlich sein und singen" v Halle, Nemecko. Zbor sa zúčastnil XXI. medzinárodného zborového festivalu vo Vranove nad Topľou. Mužský spevácky zbor sa zúčastnil spoločne s chlapčenským speváckym zborom castingov a semifinále show programu „Slovensko má talent". Zbor viackrát spieval v školských programoch a v obciach okresu Vranov n.Topľou. V máji 2009 sa zbor zúčastnil medzinárodného festivalu v Oulu vo Fínsku.

Zbor má vo svojom repertoári skladby viacerých štýlových období, sakrálne kompozície, úpravy Slovenských ľudových piesní a súčasné zborové skladby.

Zbor spolupracuje s viacerými speváckymi zbormi Zborového združenia Ozvena, ale najčastejšie s Chlapčenským a Miešaným mládežníckym speváckym zborom. Zbor dirigujú pani Vilma Krauspeová a pán Juraj Libera.

Starší chlapčenský zbor Ozvena je jedným z mála mužských speváckych zborov na Slovensku a má veľký význam v oblasti mužského spievania v našej krajine.

Dirigentka Vilma Krauspeová je podpredsedníčkou Asociácie speváckych zborov Slovenska , zastupuje Slovensko v európskej federácii Europa Cantat a je členkou medzinárodných i domácich porôt v súťažiach speváckych zborov a v sólových speváckych súťažiach. Je predsedníčkou festivalového výboru medzinárodného festivalu Vranovské zborové slávnosti.

 
< Predošlá   Ďalšia >
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!