Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow Členské zbory arrow Chlapčenský
Utorok, 19 marec 2024
 
 
Chlapčenský spevácky zbor OZVENA Tlač E-mail

Chlapčenský spevácky zbor je najmladším speváckym zborom speváckeho združenia OZVENA. Vznikol v septembri 2004 a všetci jeho členovia sú študentmi Súkromnej základnej umeleckej školy vo Vranove nad Topľou. Zbor sa po prvýkrát prezentoval na Vianočných koncertoch v roku 2004 v Prešove, Vranove a okolí.

V máji 2004 zbor účinkoval v koncertoch v Náchode a Červenom Kostelci v Čechách. Chlapčenský spevácky zbor je pravidelným účastníkom. medzinárodného zborového festivalu Vranovské zborové slávnosti a účinkoval v slávnostnom programe k 735. výročiu založeniu mesta Vranov n.T.

Zbor koncertoval v Poznani v Poľsku, zúčastnil sa Medzinárodného hudobného festivalu v Litve, Medzinárodných hudobných dní v Ruse v Bulharsku, festivalu Pueri cantores v Ružomberku a pravidelne koncertuje na vianočných, veľkonočných, promenádnych a iných koncertoch poriadaných Súkromnou ZUŠ v meste a okolí Vranova n.T.

Na krajskej súťaži detských speváckych zborov vo Vranove n.T. v máji 2007 získal zlaté pásmo s postupom na celoslovenskú súťaž.

Zbor spolupracuje s viacerými chlapčenských speváckymi zbormi v Poľsku, Litve, Estónsku a v iných krajinách, s ktorými realizuje často recipročnú výmenu.

Zbor má vo svojom repertoári skladby viacerých štýlových období, chlapci radi spievajú aj optimistické skladby skomponované učiteľmi Súkromnej ZUŠ, piesne z operiet, sakrálne skladby a upravené ľudové piesne.

Chlapčenský zbor spolupracuje so všetkými speváckymi zoskupeniami združenia OZVENA, najčastejšie však s mužskou skupinou Mládežníckeho speváckeho zboru, do ktorého chlapci po mutácii prechádzajú.

Existencia chlapčenského zboru v združení Ozvena významne pomáha rozšíriť a skvalitniť najmä mužský a chlapčenský zborový spev v združení a prispieva aj k šíreniu zborového spevu v chlapčenských zboroch, ktorý na Slovensku zatiaľ nemá tradíciu.

Zbor diriguje Vilma Krauspeová.

 
< Predošlá   Ďalšia >
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!