Ozvena.sk Advertisement
Úvodná stránka arrow Archív èlánkov arrow Ozvena arrow Ozvena v Litve
Utorok, 23 apríl 2024
 
 
Ozvena v Litve Tlaè E-mail

Pred niekoµkými dòami sa dva koncertné zbory zborového zdru¾enia OZVENA Vranov nad Topµou a vokálne kvinteto VOICES vrátili z koncertného zájazdu v Klaipéde v Litve, kde boli hos»ami Chlapèenského speváckeho zboru GINTARELIS od 20. do 23. júla 2006.

Program pobytu speváckych zborov bol veµmi bohatý. Okrem ¹tyroch koncertných vystúpení,  Chlapèenský dievèenský a mláde¾nícky zbor Ozvena ako i vokálna skupina VOICES absolvovali  bohatý program v rámci Festivalu mora a hudby v prímorskom meste Klaipéda.

Litovskí organizátori pripravili pre na¹e zbory pod dirigentským vedením V.Krauspeovej a A.Tomá¹ovej s korepetíciou V. Gabronovej veµmi zaujímavý program.

Èlenovia zborov nav¹tívili Múzeum mora a Delfinárium v Klaipéde, kde obdivovali vystúpenia delfínov a mro¾ov, akváriá, morské rastliny a mu¹le.  Zá¾itkom  bola i náv¹teva známeho prímorského strediska Palanga, kde sa na¹i mladí kúpali a slnili na plá¾i. Nebola núdza ani o futbalové zápasy medzi na¹imi chlapcami a diskotéky a hudobné koncerty v rámci festivalu.

Poèas festivalu s 80 vystupujúcimi telesami z celej Európy sa speváci zo zdru¾enia OZVENA predstavili na dvoch festivalových  koncertoch, spievali v Morskom múzeu v Klaipéde i v Rímskokatolíckom kostole v meste Kretinga. Uvádzali najmä repertoár slovenských hudobných skladateµov a na¹ich uèiteliek SZU© p. Gabronovej a Tomá¹ovej ako aj sakrálne diela, upravené folklórne kompozície, spirituály a èerno¹ské piesne. Prítomní na koncertoch odmenili dlhotrvajúcim potleskom najmä litovskú pieseò „Viespaties“ a slovenskú „Tancuj, tancuj“ v podaní mláde¾níckej Ozveny. Veµký úspech zo¾ala i vokálna skupina VOICES a páèilo sa i vystúpenie chlapèenského zboru.

Týmto zájazdom sa dlhoroèné dru¾obné kontakty Ozveny s tamoj¹ím chlapèenským zborom prehåbili, vymenili si skúsenosti a dohodli na budúcich stretnutiach a spoloèných workshopoch v budúcnosti.

©tyri vystúpenia zborov Ozveny v Litve boli veµmi úspe¹né. Z pobytu v prekrásnom tamoj¹om prostredí  si zbory odniesli mno¾stvo nezabudnuteµných zá¾itkov, uzavreli nové priateµstvá a kontakty a  pekne reprezentovali na¹e mesto i Slovensko. V súèasnosti sa zbory Ozveny pripravujú na festival do Poµska a na Celoslovenskú sú»a¾ mláde¾níckych speváckych zborov do Turèianskych Teplíc.

 
< Predo¹lá   Ïal¹ia >
Spoznali by ste nás?
 
Top! Top!